GINOP-2.1.7-15-2016-01838


Integrált elektronmikroszkópos minta-előkészítő berendezés plazmatisztítási, ionsugaras felületmegmunkálási, bevonatképzési és vákuumtárolási szolgáltatásokkal, tudományos ismeretmegosztási és terméktámogatási koncepcióval.

 

  • Kedvezményezett neve: TECHNOORG-LINDA Tudományos Műszaki Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

  • Projekt címe: Integrált elektronmikroszkópos minta-előkészítő berendezés plazmatisztítási, ionsugaras felületmegmunkálási, bevonatképzési és vákuumtárolási szolgáltatásokkal, tudományos ismeretmegosztási és terméktámogatási koncepcióval.

  • Szerződött támogatás összege: 120 988 922Ft

  • Támogatás mértéke: 60,23%

  • Projekt tartalmának bemutatása:A TECHNOORG-LINDA Kft. 120,99 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a „Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 program keretében. A projektben egy, eddig a piacon nem levő, integrált elektronmikroszkópos minta-előkészítő berendezés került kialakításra.

A TECHNOORG-LINDA Kft. fő tevékenységét képezi a magas hozzáadott értéket képviselő műszaki termék- és technológiafejlesztés, valamint az így létrejövő eszközök gyártása és értékesítése. Folyamatos fejlesztéseiknek köszönhetően 30 éve jelentős műszaki előnyt tudnak felmutatni a versenytárakkal szemben, ezzel segítve a tudományos világot és az ipart egyaránt.

Jelen projekt keretei között kifejlesztésre került egy többfunkciós mintakészítő berendezés prototípusa. A kialakított berendezés tartalmaz egy variálható vákuum-kamrát, melyre a funkciók bármelyikét kapcsolhatjuk,  vagy akár együttes használatukat is lehetővé teszi. A funkciók meghatározásánál a cél az volt, hogy a mechanikai előkészítésen kívül minden szükséges lépés elvégezhető legyen egy berendezésen belül, mielőtt a minta a mikroszkópba kerülne, valamint szükség esetén meg is óvjuk a mintát az oxidációtól vagy már, nem kívánt szennyeződéstől.

A fejlesztés révén olyan minta-előkészítő berendezés jött létre, amely eddig még nem létezett a világpiacon. A készülék részegységei már létező eljárásokon alapulnak, azonban integrálásuk minőségileg egy új terméket eredményezett. Ez az integráltság a felhasználónak jobb minőségű mintát és idő-, valamint eszköz megtakarítást eredményez, ezáltal gazdaságosabb megoldást is jelent.

A fejlesztést számos tudományág tudja majd hasznosítani, mint például az anyagtudomány, a nanotechnológia, a félvezető ipar, acélipar, vagy a kerámia ipar.

  • Projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.06.01 – 2019.05.31

  • Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01838