2018-1.1.1-MKI-2018-00040

 

Új generációs mechanikai megmunkáló termékcsalád fejlesztése elektronmikroszkópos minták előkészítéséhez

 

 

 

 

Mikro- és Kisvállalkozások Innovációs Tevékenységének Támogatása Programnak köszönhetően a Technoorg Linda Tudományos Műszaki Fejlesztő Kft. számára lehetőség nyílik, hogy egy olyan termékcsaládot fejleszthessen ki, amely megoldást kínál az elektronmikroszkópia egyik legfontosabb problémájára, a kényelmes és biztonságos mechnikai minta-előkészítésre. Minderre a vállalkozás 98,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

 

A kifejlesztésre kerülő termékek és a használatukhoz kapcsolódó know-how számos iparág elektronmikroszkóp-felhasználójának munkáját fogja nagymértékben megkönnyíteni és eredményességükhöz igen jelentősen hozzájárulni. Az eszközök újdonságtartalma, hogy velük egyszerre megmunkálhatóak az apró transzmissziós (TEM) és a nagyobb, eltérő igénnyel bíró pásztázó elektronmikroszkópos (SEM) minták. Ezzel amellett, hogy lényegesen nagyobb felhasználói csoport igényeit elégítik ki a most kapható eszközöknél, egy olyan, igen népes mintakategória precíz megmunkálására is lehetőséget adnak, mint a befoglaló anyagtól mentes, 2 inch alatti SEM minták. Mindezt egyedülálló módon, optikai sztereómikroszkóp alatt lehet megtenni, megteremtve ezzel a precíz beállítás lehetőségét és a folyamat részletes ellenőrzésének feltételeit.

 

A vállalkozás ezáltal minden versenytárstól eltérően, képessé válik egy önálló, más gyártók kiegészítő termékeitől független technológia értékesítésére, mely lefedi a minta-előkészítés teljes folyamatát. A projekt eredményeként egy 100%-os készültségi fokkal bíró termékcsalád jön létre. Számítások szerint a projekt körülbelül 3 év alatt megtérül és a becsült 15 éves életgörbe során a befektetés 10-15-szörösét fogja hozzátenni a vállalat forgalmához. 

 

Pályázó neve                                                                 TECHNOORG-LINDA Tudományos Műszaki Fejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe                                                                   Új generációs mechanikai megmunkáló termékcsalád fejlesztése elektronmikroszkópos minták előkészítéséhez

Szerződés száma                                                         2018-1.1.1-MKI-2018-00040

A projekt megvalósításának kezdete                        2018.12.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje               2020.11.30.

Támogatás összege (Ft)                                              98 396 564